"SVI VIDITE RAZLIKU..." Putin - Pogledajte specijalnu vojnu operaciju i to šta se dešava u Gazi

Novosti online

14. 12. 2023. u 11:36

SUKOB u Ukrajini ne može se porediti sa onim što se dešava u Pojasu Gaze u kontekstu razaranja – tamo je situacija katastrofalna, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin tokom svoje godišnje konferencije.

СВИ ВИДИТЕ РАЗЛИКУ... Путин - Погледајте специјалну војну операцију и то шта се дешава у Гази

Foto Tanjug/AP

- Sada smo govorili o situaciji povezanoj sa ukrajinskom krizom, ali i vi, i svi ovde prisutni, i u celom svetu vidite razliku. Pogledajte specijalnu vojnu operaciju i ono što se dešava u Gazi i osetite razliku. Ništa slično se ne dešava u Ukrajini - rekao je Putin na pres-konferenciji.

On je istakao da je ono što se dešava u Pojasu Gaze katastrofa.

Takođe je kazao da je potrebno sačuvati ljude u tom području i obezbediti masovnu humanitarnu pomoć. Ruski lider je poručio da će Rusija povećati isporuke opreme i lekova u Pojas Gaze.

Putin je takođe kazao da je povodom situacije u Pojasu Gaze u stalnom kontaktu sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom. On je istakao značajnu ulogu turskog lidera u rešavanju krize u tom području.

- Naši stavovi su slični - rekao je Putin. On je dodao da planira sastanak sa turskim liderom, te nije isključio posetu Turskoj početkom 2024. godine.

Po rečima Putina, potrebno je stvoriti fundamentalne osnove za rešavanje izraelsko-palestinske situacije i rešiti pitanje formiranja palestinske države.

On je dodao da je sa liderom Egipta i premijerom Izraela razgovarao o mogućnosti otvaranja ruske terenske bolnice za pomoć povređenima u Gazi nedaleko od granice sa Egiptom, ali da je Izrael saopštio da to nije bezbedno, piše Sputnjik.

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!