PUTIN PRVI PUT POKAZAO MOĆNO ORUŽJE: Nova balistička raketa "Jars" stavljena u silos u bazi Kozelsk (VIDEO)

Novosti online

17. 12. 2023. u 15:37

RUSKE raketne snage ubacile su novu interkontinentalnu balističku raketu "Jars" u silos u bazi Kozelsk, u oblasti Kaluga, jugozapadno od Moskve, saopštilo je Ministarstvo odbrane, prenose ruski mediji.

ПУТИН ПРВИ ПУТ ПОКАЗАО МОЋНО ОРУЖЈЕ: Нова балистичка ракета Јарс стављена у силос у бази Козелск (ВИДЕО)

Foto: Ministerstvo oboronы Rossiйskoй Federacii

Ministarstvo odbrane objavilo je snimak džinovske rakete koja se transportuje u silos i utovaruje u okno.

Raketa se ugrađuje u silos pomoću posebne jedinice za transport i utovar. Najsloženije tehnološke operacije traju nekoliko sati.

Raketna formacija Kozelsk je prva u Raketnim strateškim snagama koja je preopremljena stacionarnim raketnim sistemom Jars, prenosi RIA Novosti.

Prenaoružavanje Raketnih strateških snaga se sastoji ne samo u opremanju trupa novim raketnim sistemima, već i u stvaranju neophodne infrastrukture koja obezbeđuje bolje uslove za obuku dežurnih snaga, borbeno dežurstvo i odmor ljudstva. Sprovođenje mera planiranih za 2023. godinu za preopremanje Strateških raketnih snaga povećaće udeo savremenih strateških raketnih sistema i povećati sposobnosti grupe za izvršavanje postavljenih zadataka.

Prenaoružavanje Raketnih strateških snaga se sastoji ne samo u opremanju trupa novim raketnim sistemima, već i u stvaranju neophodne infrastrukture koja obezbeđuje bolje uslove za obuku dežurnih snaga, borbeno dežurstvo i odmor ljudstva.

Sprovođenje mera planiranih za 2023. godinu za preopremanje Strateških raketnih snaga povećaće udeo savremenih strateških raketnih sistema i povećati sposobnosti grupe za izvršavanje postavljenih zadataka.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)