"NA NARODU JE DA ODLUČI" Kenedi: Sud u Koloradu odlukom o Trampu oduzeo pravo američkom narodu da bira

Tanjug

20. 12. 2023. u 17:30

NEZAVISNI kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi, poručio je danas da svaki Amerikanac treba da bude uznemiren odlukom Vrhovnog suda Kolorada da diskvalifikuje Donalda Trampa sa predsedničkih izbora u toj američkoj saveznoj državi, ističući da je time oduzeto pravo američkom narodu da bira.

НА НАРОДУ ЈЕ ДА ОДЛУЧИ Кенеди: Суд у Колораду одлуком о Трампу одузео право америчком народу да бира

Tanjug

- Sud mu je oduzeo pravo, a da nije osuđen za krivično delo. Kada se bilo kom kandidatu oduzme pravo da se kandiduje, američkom narodu se oduzima pravo da bira - napisao je Kenedi na društvenoj mreži X.

On se nada da će Vrhovni sud Kolorada "brzo poništiti ovu odluku".

- To u najmanju ruku doprinosi percepciji da elite biraju predsednika, manipulisanjem pravnim sistemom i drugim intervencijama - istakao je Kenedi.

On je naveo da, ukoliko Tramp bude ostao bez funkcije sudskom odlukom, a ne porazom na poštenim izborima, njegove pristalice nikada neće prihvatiti rezultat.

- Postaće nemoguće upravljati ovom zemljom. Vreme je da se veruje biračima. Na narodu je da odluči ko je najbolji kandidat. Ne na sudovima, već na ljudima. To je demokratija - zaključio je Kenedi.

Vrhovni sud Kolorada proglasio je ranije danas bivšeg predsednika Donalda Trampa nepodobnim za Belu kuću i presudio da u toj saveznoj američkoj državi on ne može da bude na glasačkom listiću na izborima naredne godine zbog, kako se navodi, uloge u napadu njegovih pristalica na američki Kongres 6. januara 2021. godine.

Tramp je prvi predsednički kandidat u američkoj istoriji koji je proglašen nepodobnim za položaj predsednika, prema retko korišćenoj odredbi 14. amandmana američkog Ustava, kojom se zabranjuje zvaničnicima koji su učestvovali u "pobuni" da obavljaju javnu funkciju.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici