ODLUČENO PRISTRASNO: Tramp traži poništavanje odluke kojom je diskvalifikovan sa izbora u Mejnu

Tanjug

02. 01. 2024. u 23:40

Bivši američki predsednik Donald Tramp zatražio je od suda u Mejnu da poništi odluku državne sekretarke kojom je uklonjen sa glasačkih listića na izborima u toj saveznoj državi zbog navodne uloge u napadu njegovih pristalica na Kapitol 6. januara 2021. godine.

ОДЛУЧЕНО ПРИСТРАСНО: Трамп тражи поништавање одлуке којом је дисквалификован са избора у Мејну

FOTO: Tanjug/AP

Trampovi advokati su u podnesku naveli da je državna sekretarka Mejna Šena Belouz bila pristrasna prilikom donošenja odluke i dodali da postupak nije izveden u skladu sa zakonom.

Oni dodaju da Belouz nije imala pravna ovlašćenja da donese odluku o diskvalifikaciji Donalda Trampa sa predsedničkih izbora u Mejnu.

- Državna sekretarka je napravila više grešaka i postupila je na hirovit i proizvoljan način - naveli su advokati Trampa koji je kandidat za predsednika SAD na izborima koji će biti održani u novembru ove godine.

Tramp je prošle nedelje uklonjen sa glasačkog listića na predsedničkim izborima u Mejnu, na osnovu klauzule iz 14. amandmana američkog Ustava, zbog njegove navodne uloge u napadu na Kapitol 6. januara 2021. godine.

Tim amandmanom je zabranjeno obavljanje javne funkcije onima koji su "učestvovali u pobuni".

Odluka je usledila nakon decembarske presude Vrhovnog suda Kolorada kojom je Tramp isključen sa izbora u toj saveznoj državi.

Tramp i njegov tim odbacuju navode da je bivši predsednik učestvovao u pobuni i traže od Vrhovnog suda SAD da se oglasi tim povodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove