LUKAŠENKO IMENOVAO NOVOG MINISTRA I ZABRANIO MU DA LAŽE: Voleo bih da vidim ministarstvo kako radi - nisam to često primećivao

Марија Стевановић
Marija Stevanović

04. 01. 2024. u 20:23

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko imenovao je Jurija Čebotara za novog ministra ekonomije i objasnio mu da nije zadovoljan radom navedenog Ministarstva, prenosi Sputnjik.

ЛУКАШЕНКО ИМЕНОВАО НОВОГ МИНИСТРА И ЗАБРАНИО МУ ДА ЛАЖЕ: Волео бих да видим министарство како ради - нисам то често примећивао

Foto: Profimedia

- Voleo bih da vidim Ministarstvo ekonomije kako radi. Iskreno, tokom prethodne godine nisam to često primećivao. Nisam sasvim zadovoljan radom Ministarstva ekonomije. Ovo nezadovoljstvo pada i na vas. Ali zaista se nadam da će se situacija promeniti - rekao je Lukašenko.

Predsednik je podsetio da bi sledeći izbori u Belorusiji trebalo da budu održani 2025. godine i da će zbog toga 2024. godine Ministarstvu privrede „biti teško“.

- Ne zato što sadašnji predsednik želi da i dalje bude predsednik. Ljudima treba još jednom dokazati da smo ovih godina radili pošteno i iskreno - ako uspemo da ubedimo ljude da nema boljih od nas. Vaše ministarstvo ovde mora da igra značajnu ulogu - rekao je Lukašenko.

Nazvavši 2024. godinu „posebnom“, predsednik Belorusije je upozorio novog ministra da šefu države uvek mora da govori samo istinu.

- Bez ukrašavanja. Pre ili kasnije ću to primetiti. Imam dovoljno uticaja za to. Zato, ni u kom slučaju ne lažite - rekao je Lukašenko, napominjući da sve grane vlasti u zemlji treba da govore iskreno i otvoreno.

BONUS VIDEO:

KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)