AMERIČKI GENERAL: Izrael može da pobedi u Gazi, ali ne i u regionu

Tanjug

06. 01. 2024. u 22:10

PENZIONISANI američki general Mark Kimit izjavio je danas da Izrael možda može da pobedi u Gazi, ali ne i u regionu gde zemlje ne odobravaju delovanje izraelske vojske.

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ: Израел може да победи у Гази, али не и у региону

Foto Tanjug/AP

On je naveo da govori izraelskih zvaničnika o uništenju Gaze “zvuče dobro na televiziji”, međutim istakao je da su takvi planovi nepraktični i nezakoniti.

-Oponašajući taktiku Sjedinjenih Država u Drugom svetskom ratu u Nemačkoj i Japanu, Izrael je napravio ozbiljnu grešku u svom ratu protiv Gaze, rekao je Kimit za Al Džaziru.

On je dodao da taktika neprestanog bombardovanja Gaze nije popularna među zemljama u regionu.

-Uprkos izraelskom ubistvu najvišeg komandanta Hamasa u Libanu i prekidu brodskih ruta u Crvenom moru, SAD su manje zabrinute zbog regionalne nestabilnosti nego u oktobru. Situacija nije pogodila američke crvene linije, rekao je Kimit.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove