HAMAS OBJAVIO VIDEO-SNIMAK SA TAOCIMA: Kidnapovani iz Gaze pozivaju na prekid ofanzive

Tanjug

14. 01. 2024. u 23:43

PALESTINSKA militantna grupa Hamas emitovala je danas video-snimak na kojem se vidi troje izraelskih talaca koje grupa drži u Pojasu Gaze i koji pozivaju izraelsku vladu da zaustavi ofanzivu na Pojas Gaze i potrudi se da budu oslobođeni.

ХАМАС ОБЈАВИО ВИДЕО-СНИМАК СА ТАОЦИМА: Киднаповани из Газе позивају на прекид офанзиве

Foto: EPA

Snimak koji traje 37 sekundi završava se kajronom na kojem piše: “Sutra ćemo vas obavestiti o njihovoj sudbini”, prenosi Rojters.

Ranije danas Hamas je poručio da je izgubio kontakt sa nekim taocima dok su izraelske snage granatirale Gazu, napominjući da su oni možda ubijeni u granatiranju.

Od oko 240 ljudi koje je Hamas zarobio u napadu 7. oktobra, polovina njih je puštena na slobodu u novembarskom primirju, a izraelska vlada je poručila da ih je 132 ostalo u Gazi, kao i da je njih 25 umrlo u zatočeništvu.

Na početku rata, pripadnici Hamasa su pretili da će pogubiti taoce u znak odmazde za izraelske vojne napade, dok su izraelski zvaničnici uglavnom odbijali da govore o tome, nazivajući Hamasove poruke o talačkoj krizi “psihološkim ratom”.

-Vojna operacija zahteva vreme. Ona nas obavezuje da budemo precizni i prilagođavamo je u skladu sa pretnjama i taocima koji su na terenu, rekao je u ranije danas portparol izraelske vojske Danijel Hagari.

Krajem prošlog meseca na hiljade demonstranata, mahom tinejdžera učestvovalo je u protestnom maršu od Tel Aviva do Jerusalima, pokušavajući da pozovu izraelska vlada da nastavi pregovore o vraćanju talaca.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je ranije da bez vojnog pritiska Izrael neće uspeti da oslobodi preostale taoce u Gazi, i dodao da bez toga ne bi dosad bilo oslobođeno više od 100 talaca, dodajući da rat u Pojasu Gaze "nije ni blizu kraja" i da će "trajati dugo".

Netanijahu se ranijih meseci sastajao sa članovima porodica talaca Hamasa, a veliki broj njih je u tim prilikama ogorčeno kritikovao izraelsku vladu, pri čemu je jedna neimenovana bivša žena talac, čiji je suprug i dalje u zarobljeništvu, optužila premijera da mu je važnija politika od preostalih talaca

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)