PREDSEDNIČKI KANDIDAT REPUBLIKANACA: Povlačim se iz kampanje, podržavam Trampa

Novosti online

16. 01. 2024. u 07:45

VIVEK Ramasvami, koji je osvojio četvrto mesto na republikanskim predizborima u Ajovi, odlučio je danas da se povuče iz trke i podrži bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

ПРЕДСЕДНИЧКИ КАНДИДАТ РЕПУБЛИКАНАЦА: Повлачим се из кампање, подржавам Трампа

Foto AP

- Od ovog trenutka obustavljamo kampanju. Ne postoji način da ja budem sledeći predsednik - rekao je Ramasvami svojim pristalicama. On je objasnio da je od početka kampanje, tokom koje je neretko bio optuživan da podržava teorije zavere, obećavao da će podržati onog kandidata kome je "Amerika prva", piše Bi-Bi-Si.

Ramasvami je saopštio da je zbog toga nazvao Trampa, koji je ubedljivo pobedio u Ajovi, čestitao mu i poručio da će ga podržati. On je obećao da neće nestati sa političke scene, da će se uskoro vratiti u kampanju u Nju Hempširu i da će delovati u Trampovo ime.

Foto: Profimedia

Bivši američki predsednik Donald Tramp je nadmašio svoje rivale i pobedio na unutarstranačkim izborima republikanaca u američkoj državi Ajovi, dok je drugo mesto osvojio guverner Floride Ron Desantis, a iza njih se plasira bivša ambasadorka u UN Niki Hejli.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)