ŠPANIJA U VELIKOM PROBLEMU: Podaci policije za brigu cele države

Novosti online

02. 02. 2024. u 07:50

BROJ migranata iz zapadne Afrike koji dolaze čamcima na španska Kanarska ostrva popeo se za više od 1.000 odsto u januaru u odnosu na isti period prošle godine, pokazali su današnji podaci španske policije.

ШПАНИЈА У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Подаци полиције за бригу целе државе

Foto Shutterstock

Ukupno 7.270 nelegalnih migranata došlo je do Kanara u periodu između 1. i 31. januara, što je uvećanje od 13 puta, u odnosu na 566 za isti period u 2023. godini, preneo je Rojters.

Preko lanca ostrva, koji se nalazi severozapadno od Afrike, jednoj od najpopularnijih španskih turističkih destinacija, prošle godine ušlo je rekordnih 39.910 migranata.

El Jero, najmanje i najzapadnije ostrvo arhipelaga, primilo je više migranata nego što ima stanovnika - 9.000, u 2023.

Prema godišnjem izveštaju grupe za ljudska prava Voking borders, atlantska ruta ka Kanarskim ostrva najsmrtonosnija je ruta za migrante koji dolaze u Španiju, pošto je 6.007 ljudi prošle godine izgubilo život u pokušaju da dođe preko mora.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!