"NAŠA ZEMLJA JE U HAOSU" Tramp upozorava - Bajden bi mogao da nas uvuče u treći svetski rat

Марија Стевановић
Marija Stevanović

05. 02. 2024. u 08:34

KANDIDAT za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp izjavio je da Sjedinjene Američke Države neće preživeti ukoliko Džozef Bajden ponovo postane predsednik te zemlje, dodavši da bi Bajden do novembra ''mogao da uvede zemlju u treći svetski rat'', preneo je Tanjug.

НАША ЗЕМЉА ЈЕ У ХАОСУ Трамп упозорава - Бајден би могао да нас увуче у трећи светски рат

Foto: Tanjug/AP

- Naša zemlja je u haosu. Naše granice su otvorene i nesigurne. Devet meseci je dug period. Postoje dobre šanse da u tom periodu dođe do trećeg svetskog rata jer imamo nekoga ko ne radi svoj posao kako treba - rekao je Tramp u intervjuu za Foks njuz.

Dodao je da je Bajden "nesposoban i najgori predsednik u istoriji Sjedinjenih Država".

- To svi znaju - istakao je Tramp. Komentarišući to što je Bajden nedavno dobio podršku sindikata radnika u auto-industriji (UAW), Tramp je poručio da, kako je rekao, više neće biti radnika u auto-industriji u SAD, već će "sve to otići u Kinu i druge zemlje".

On je istakao da bi, ako ponovo postane predsednik, uveo carine na robu koja se uvozi iz Kine, dodavši da bi one mogle da iznose i više od 60 procenata.

- Moramo to da uradimo - rekao je Tramp. Bivši predsednik SAD upozorio je i na razvoj veštačke inteligencije, rekavši da je to "zastrašujuće".

-Pre neki dan sam video kako su napravili lažan snimak na kom govorim o nekom proizvodu. Ne možete ni da primetite razliku. Mora nešto da se učini u vezi sa tim, i to brzo - poručio je Tramp. On je upozorio da bi tehnologija veštačke inteligencije mogla da bude zloupotrebljena na razne načine, uključujući ratove, dodavši da je napredak u razvoju te tehnologije "ogroman problem".

BONUS VIDEO:

NIČE IZ DUNAVA: Peti novosadski most, deo Fruškogorskog koridora, gradi se punom parom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024