RUSIJA RAZOTKRILA VAŠINGTON: Amerika „gasi vatru benzinom“ na Bliskom istoku

Novosti online

06. 02. 2024. u 09:50

VAŠINGTON nastoji da „gasi vatru benzinom“ i zaoštrava konfrontaciju na Bliskom istoku umesto da traži prava rešenja za probleme u regionu, izjavio je stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja.

РУСИЈА РАЗОТКРИЛА ВАШИНГТОН: Америка „гаси ватру бензином“ на Блиском истоку

Foto: Profimedia

„Poslednji događaji potvrđuju da SAD ne traže i nikada zapravo nisu tražile rešenja za probleme u regionu. Logiku njihovog delovanja treba tražiti isključivo u želji da po svaku cenu sačuvaju svoj dominantan položaj u svetu. Stoga je Vašington nastojao i nastojaće da gasi vatru benzinom i da pogoršava stalne nesuglasice na Bliskom istoku u onoj meri koja odgovara njegovom izraelskom savezniku“, rekao je Nebenzja na sednici SB UN koju je Rusija sazvala zbog američkih napada na Irak i Siriju.

Ruski diplomata smatra da se ne može računati na razboritost američkog establišmenta i njegovu spremnost da uzme u obzir interese zemalja iz regiona.

„Još jednom smo mogli da se uverimo u to 2. i 3. februara“, zaključio je Nebenzja.

Podsetimo, Amerika je 2. februara započela agresiju na Siriju, a bombardovani su i ciljevi na teritoriji Iraka. Prema poslednjim podacima, u napadu je poginulo 10 ljudi, a 18 je ranjeno. Američka vojska saopštila je da je pogodila više od 85 ciljeva u Iraku i Siriji i da su u napadima korišćeni brojni avioni, uključujući bombardere dugog dometa koji su doleteli iz SAD.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima