ZAHAROVA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Otkrila zašto u Nemačkoj podržavaju Zelenskog

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

12. 02. 2024. u 21:32

NEMAČKA podržava nacistički režim Vladimira Zelenskog jer su potomci nacista na vlasti u Nemačkoj, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Открила зашто у Немачкој подржавају Зеленског

Foto: Tanjug/Alexander Demyanchuk/TASS Host Photo Agency Pool via AP

- Zašto Nemačka podržava nacistički režim Zelenskog? Zato što su potomci nacista na vlasti u Nemačkoj -  napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu, komentarišući objavljivanje nemačkog časopisa Bunte o Valdemaru Berboku, dedi aktuelne ministarke spoljnih poslova Nemačke Analene Berbok.

Prema podacima časopisa, Berbok je imao čin oficira Vermahta tokom Drugog svetskog rata, pošto je bio inženjer u oblasti protivvazdušne odbrane. Prema dokumentu, stariji Burbok je bio „bezuslovni nacionalsocijalista“, čitao je Hitlerovu knjigu „Majn kampf“ i „bio potpuno na strani nacionalsocijalizma“.

- Prošlo je nekoliko dana, a sama Barbok i dalje ćuti. Bild je objavio čitav spisak poznatih ličnosti koje su joj pritekle „u pomoć” i priznale nacističku prošlost svojih predaka: premijer Saksonije-Anhalt, Rajner Haselof je rekao da je njegov otac služio u Vermahtu i da je bio u zarobljen 1944. godine u severnoj Francuskoj - dodala je Zaharova.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)