JORDANSKI KRALJ STIGAO U BELU KUĆU: Glavna tema razgovora sa Bajdenom okončanje krvavog rata

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

12. 02. 2024. u 22:46

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden sastao se večeras u Beloj kući sa jordanskim kraljem Abdulahom Drugim, a očekuje se da će glavna tema razgovora biti okončanje rata u Pojasu Gaze.

ЈОРДАНСКИ КРАЉ СТИГАО У БЕЛУ КУЋУ: Главна тема разговора са Бајденом окончање крвавог рата

Foto: Profimedia

Očekuje se da Bajden i jordanski kralj daju izjave nakon susreta, objavio je Rojters.

Bajden je zatražio od Izraela da ne preduzima kopnenu ofanzivu u Rafi na jugu Pojasa Gaze bez plana za zaštitu palestinskih civila koji su se tu sklonili od borbi u drugim delovima enklave.

Bajden je tokom telefonskog razgovora u nedelju sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom rekao da vojna operacija u Rafi ne bi trebalo da se odvija bez plana za osiguranje bezbednosti i pomoći za više od milion Palestinaca koji su se tamo sklonili, saopštila je Bela kuća.

Visoki zvaničnik američke administracije rekao je novinarima u nedelju da će glavna tema Bajdenovog susreta sa jordanskim kraljem biti okončanje rata u Pojasu Gaze.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE -  Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)