SIRSKI I UMEROV: Razgovori sa NATO generalima o vojnim planovima Ukrajine za 2024.

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

14. 02. 2024. u 00:18

MINISTAR odbrane Ukrajine Rustem Umerov i novoimenovani komandant ukrajinskih oružanih snaga, general-pukovnik Aleksandr Sirski razgovarali su o vojnim planovima Ukrajine za 2024. godinu sa vrhovnim komandantom NATO snaga u Evropi, američkim generalom Kristoferom Kavolijem i komandantom grupe za bezbednosnu pomoć Ukrajini, general-potpukovnikom Antoniom Agutom, objavio je danas Umerov na svom Fejsbuk nalogu.

СИРСКИ И УМЕРОВ: Разговори са НАТО генералима о војним плановима Украјине за 2024.

Foto: Profimedia/Ilustracija

Umerov je u objavi na Fejsbuku rekao da su on i Sirski imali "jasan i sadržajan razgovor" sa generalima Kristoferom Kavolijem i Antoniom Agutom.

-Razgovarali smo o našim vojnim planovima za 2024. godinu. Glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga je najavio prioritete, a među njima su optimizacija strukture naših oružanih snaga, poboljšanje kvaliteta obuke naše vojske, stvaranje novih i dopunsko popunjavanje ljudstvom postojećih brigada i redovno snabdevanje oružjem i opremom, objavio je Umerov.

Ne navodeći detalje, on je rekao da se razgovaralo i o potrebi Ukrajine za dodatnom opremom elektronskog ratovanja za borbu protiv ruskih dronova, kao i o važnosti rotacije boraca na prvim borbenim linijama, preneo je Rojters.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku