BLINKEN OPTUŽUJE MOSKVU ZA SMRT NAVALJNOG: Ako je vest tačna, Rusija je odgovorna

Novosti online

16. 02. 2024. u 14:42

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas da je Rusija odgovorna za smrt opozicionog političara Alekseja Navaljnog, ukoliko je vest o njegovoj smrti tačna.

БЛИНКЕН ОПТУЖУЈЕ МОСКВУ ЗА СМРТ НАВАЉНОГ: Ако је вест тачна, Русија је одговорна

Foto Tanjug/AP

- Prvo i najvažnije, ako je ova vest tačna, naše misli su sa njegovom suprugom i njegovom porodicom", rekao je Blinken u Minhenu, gde prisustvuje bezbednosnoj konferenciji, prenosi Rojters.

Dodao je da smrt Navaljnog u ruskom zatvoru i "fiksacija i strah od jednog čoveka naglašavaju slabost i trulež u srcu sistema koji je Putin izgradio".

- Rusija je odgovorna za ovo. Razgovaraćemo sa mnogim drugim zemljama koje su zabrinute za Alekseja Navaljnog, posebno ako se ovi izveštaji potvrde kao istiniti, poručio je Blinken.

Kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je ranije danas da se Navaljni osećao loše posle šetnje i izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran, a uzork smrti se utvrđuje.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

BONUS VIDEO: ODUVAO GA VETAR: Mećava pogodila rusku Jakutiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove