"OBIČNI AMERIKANCI, NE VERUJTE SVOJIM LAŽLJIVIM OČIMA" Politička elita SAD bizarno besna zbog Karlsona, metroa i Moskve

Марија Стевановић
Marija Stevanović

16. 02. 2024. u 15:32 >> 08:36

AMERIČKA politička elita upala je u bizaran bes zbog naizgled bezazlenog odlaska Takera Karlsona u moskovsku metro stanicu i supermarket, piše "Sputnjik internešnal".

ОБИЧНИ АМЕРИКАНЦИ, НЕ ВЕРУЈТЕ СВОЈИМ ЛАЖЉИВИМ ОЧИМА Политичка елита САД бизарно бесна због Карлсона, метроа и Москве

Foto: Profimedia

Prorežimski stručnjaci požurili su da objave i „pobijanja“ Karlsonovih video-snimaka, dok ga je senator Tom Tilis ocrnio kao „korisnog idiota“. Njihova sveobuhvatna poruka bila je jasna: „Obični Amerikanci, ne verujte svojim lažljivim očima“.

Nema ništa značajno ili iznenađujuće u činjenici da Rusija ima lepe metro stanice i supermarkete – to je najveća privreda u Evropi i peta po veličini u svetu po paritetu kupovne moći. Uprkos neviđenim zapadnim sankcijama, ruska ekonomija je rasla bržom stopom od svih privreda G7 2023. i verovatno će to učiniti ponovo ove godine, navodi MMF, prenosi "Sputnjik internešnal".

Ključna razlika između Rusije i Sjedinjenih Država nije cena namirnica, pa čak ni kvalitet javnog prevoza. Ključna razlika je u efikasnosti njihovih političkih sistema.

"Razlog zašto je Moskva lepši grad od Vašingtona je taj što prvim upravljaju kompetentne tehnokrate, a drugim "nesposobni aparatčići Demokratske partije". Kao neko ko je živeo u oba grada, iz prve ruke znam koji je čistiji, bezbedniji i nudi sveukupno bolji životni standard", zaključuje autor članka. 

BONUS VIDEO: 

VELIČANSTVEN VATROMET: Kula Beograd obasjana za Dan državnosti Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)