ZELENSKI SE OGLASIO NAKON PADA AVDEJEVKE: Ukrajinski predsednik priznao poraz - "Povlačimo se..."

Марија Стевановић
Marija Stevanović

17. 02. 2024. u 11:10

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski priznao je da se ukrajinski vojnici povlače iz Avdejevke i dodao da je takva odluka doneta kako bi se sačuvali životi ljudi, prenosi Sputnjik.

ЗЕЛЕНСКИ СЕ ОГЛАСИО НАКОН ПАДА АВДЕЈЕВКЕ: Украјински председник признао пораз - Повлачимо се...

Foto: Profimedia

- To je fer i profesionalna odluka da se spasu životi Ukrajinaca. To je ispravna odluka, da ne bismo bili opkoljeni, doneta je odluka da se povučemo na druge linije - rekao je Zelenski.

Podsetimo, glavnokomandujući ukrajinskih snaga Aleksandar Sirski odlučio je da se ukrajinske snage povuku iz Avdejevke i pređu u odbranu.

"Uzimajući u obzir kakva je situacija oko Avdejedvke odlučio sam da se jedinice povuku iz grada i da pređu u odbranu", napisao je on na društvenim mrežama.

Ukrajinska novinska agencija UNIAN javila je, pozivajući se na komandanta jedinice "Tavrija" Aleksandra Tarnavskog, da su ukrajinske jedinice već izašle iz Avdejvke.

BONUS VIDEO:

SLOBODA DUBOKO U TEMELjIMA SRBIJE: Putevima nastajanja moderne države

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima