AMERIKA DAJE ESTONIJI: Konfiskovana ruska sredstva za obnovu Ukrajine

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

17. 02. 2024. u 16:56

SJEDINjENE Američke Države će Estoniji za obnovu Ukrajine dati skoro 500 hiljada dolara zaplenjenih tokom krijumčarenja, saopštila je pres služba Ministarstva pravde Estonije.

АМЕРИКА ДАЈЕ ЕСТОНИЈИ: Конфискована руска средства за обнову Украјине

Foto: Profimedia

-Ministarstvo pravde Estonije i Sjedinjene Američke Države su potpisale na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti sporazum o saradnji u cilju predaje zaplenjenih prihoda u iznosu od 484,9 hiljada dolara za obnovu električne mreže Ukrajine, navodi se u saopštenju.

Prema podacima Ministarstva, u martu prošle godine Ministarstvo pravde SAD je zaplenilo 484,9 hiljada dolara, koji su dobijeni tokom krijumčarenja. Dodaje se da su pokušali da u Rusiji prodaju aparat, odnosno brusilicu, što je zabranjeno bez odgovarajuće dozvole. Navodi se da je, navodno, mogla da se koristi u odbrambenim programima i za nuklearno oružje.

Američke vlasti su uz podršku tužilaštva i estonske poreske službe i carine optužile nekoliko osoba i preduzeća koji su bili u toj mreži. Zločin je otkriven u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je sa njim povezana kompanija registrovana u Estoniji. Estonija je prošlog januara Americi predala optuženog za zločin i državljanina Ukrajine koji je živeo u Estoniji.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?