PREDSEDNIK BRAZILA O SMRTI NAVALJNOG: Izneo svoje viđenje događaja, pa predložio jednu stvar

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

18. 02. 2024. u 17:31

PREDSEDNIK Brazila Luiz Inasio Lula da Silva izjavio je danas da bi trebalo da se sprovede temeljna istraga smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog pre iznošenja bilo kakvih optužbi.

ПРЕДСЕДНИК БРАЗИЛА О СМРТИ НАВАЉНОГ: Изнео своје виђење догађаја, па предложио једну ствар

Foto: Profimedia

Lula je, na konferenciji za novinare nakon samita Afričke unije u Adis Abebi u Etiopiji, rekao da ne želi da zauzima stav o smrti Navaljnog u ovom trenutku, što je, kako je naveo, pitanje zdravog razuma.

- Umro je građanin u zatvoru, ne znam da li je bio bolestan ili imao bilo kakvih problema - naveo je Lula, preneo je Rojters. 

Prema njegovim rečima, optužiti pre objavljivanja rezultata istrage o uzroku smrti Navaljnog znači banalizovati.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je optužbe zapadnih zvaničnika da je ruski predsednik Vladimir Putin odgovoran za smrt Navaljnog.

Majci Navaljnog je u subotu rečeno da je njen sin umro u petak od "sindroma iznenadne smrti" i da će njegovo telo biti predato porodici kada bude završena istraga o smrti.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!