TRAKTORIJADA STIGLA I U GRČKU: Poljoprivrednici blokirali granični prelaz Evzoni

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

20. 02. 2024. u 23:14

GRČKI poljoprivrednici blokirali su večeras granični prelaz Evzoni za ulazak u Grčku, a putničkim i teretnim vozilima je dozvoljen prolaz na svakih pola sata po deset minuta.

ТРАКТОРИЈАДА СТИГЛА И У ГРЧКУ: Пољопривредници блокирали гранични прелаз Евзони

Foto: Tanjug/AP

Vest je za agenciju MIA potvrdio načelnik Južnog regionalnog centra za granične poslove pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Severne Makedonije Slavčo Bogev.

-Od 18 časova po makedonskom vremenu otežan je ulazak u Grčku preko prelaza Evzoni zbog blokade grčkih poljoprivrednika. Rampe se podižu po deset minuta na svakih pola sata i za sada nemamo informacije do kada će prelaz biti blokiran, rekao je Bogev, prenosi Sitel.

Na ostalim graničnim prelazima između Severne Makedonije i Grčke promet putnika i robe za sada se odvija normalno, a do 19 sati zastoj je od tri sata na prelazu Mejitlija-Niki, koji su grčki poljoprivrednici blokirali od 16 časova.

Grčki poljoprivrednici su ranije danas dovezli traktore u Atinu kako bi protestovali ispred parlamenta zbog sve većih cena energenata, konkurencije iz inostranstva i nerešenih problema zbog nedavnih poplava.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe