MALOUMNA POLITIKA RUSKIH NEPRIJATELJA: U Moskvi bili spremni za sve posledice akcija koje evroatlantski svet preduzima

Novosti online

22. 02. 2024. u 15:30

Bugarski poslanik Nikolaj Drenčev izjavio je da što više zvanična Sofija podržava sankcije protiv Rusije, to je po nju gore, dok Moskva dobro izlazi na kraj sa svim ograničenjima.

МАЛОУМНА ПОЛИТИКА РУСКИХ НЕПРИЈАТЕЉА: У Москви били спремни за све последице акција које евроатлантски свет предузима

Foto: EPA/Profimedia/ilustracija

On se osvrnuo na izjavu premijera Bugarske Nikolaja Denkova koji je nedavno rekao da „nije važno da li bugarska ekonomija strada zbog sankcija – važno je da se pokaže 'agresoru' da mora da odgovara za svoje postupke“. Po rečima Drenčeva, takva politika je „maloumna“.

„Istina je da Rusiju, kao što je bio slučaj i sa Turskom nakon krize na Severnom Kipru, sankcije snažno motivišu da se fokusira, da stimuliše ekonomiju. Novac koji je Rusija nekada dobijala za izvoz sirovina i energenata, ranije je trošila na kupovinu zapadne robe. Čim su sankcije stupile na snagu, Rusija je počela da ulaže taj novac u stvaranje sopstvene industrije. Uvek su imali tešku industriju, kao i eksploataciju sirovina, ali proradila je i laka industrija, a doveli su u red i trgovinske lance“, rekao je Drenčev za televiziju „Evrokom“.

Kako je istakao, oni koji uvode sankcije sami sebi time pogoršavaju situaciju, dok Rusija od toga ima koristi.

„I onda ispadne da uvodimo sankcije protiv Rusa s namerom da im bude još gore, ali nema veze što je i nama loše. Zapravo, to je po njih bolje, a po nas (Bugarsku) gore. Takvi postupci su jednostavno maloumni. Rusija se, čini mi se, veoma dobro bori sa tim i čini mi se da je izvukla dobru pouku iz onoga što joj se dešavalo, počev od Hladnog rata. Govorim i o poslednjim sukobima, uključujući sirijski. Mislim da su Rusi unapred očekivali i bili spremni za sve posledice akcija koje evroatlantski svet preduzima protiv Rusije“, zaključio je poslanik.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!