PROPALI PLANOVI ZAPADA: Oglasio se Lavrov iz Rio de Ženeira

Novosti online

22. 02. 2024. u 16:41

TRENUTNA situacija u svetskoj ekonomiji je grubo iskrivljena metodama koje Zapad koristi da kažnjava one koji ne poštuju njegova pravila koja su očigledno neokolonijalne prirode, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za štampu u Rio de Žaneiru nakon sastanka ministara spoljnih poslova G20.

ПРОПАЛИ ПЛАНОВИ ЗАПАДА: Огласио се Лавров из Рио де Женеира

Foto: Tanjug/AP

- Brazilsko predsedništvo je pronašlo pravu perspektivu o odnosu politike i ekonomije - da sagleda kako geopolitički trendovi utiču na izglede za ekonomski rast svih zemalja. Pokušaji nekih naših zapadnih kolega da skrenu diskusiju na temu podrške Ukrajini i neosnovane optužbe na račun Ruske Federacije ne podržava većina zemalja Globalnog juga - kazao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije je istakao da SAD blokiraju reforme MMF-a i drugih globalnih finansijskih institucija, ali da su sve zemlje u razvoju u G20 za promene.

- G20 se jednoglasno izjasnila o potrebi reforme globalnih institucija kako bi se povećala uloga zemalja u razvoju u njima u skladu sa težinom njihovih ekonomija -ukazao je. 

Prema njegovim rečima, osim institucija Breton Vudsa, postoje novi centri za ujedinjenje svetske većine u različitim regionima sveta i da se sve regionalne formacije moraju čuti u kontekstu upravljanja globalnim institucijama.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu