PRVI ČOVEK UKRAJINSKE VOJSKE TEŠKA SRCA PRIZNAO: Situacija na frontu složena i stresna, Rusi su brojčano nadmoćni

Novosti online

25. 02. 2024. u 13:15

POŠTO je obišao isturena komandna mesta u zoni borbenih dejstava s ministrom odbrane Rustemom Umerovim, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski izjavio je da je situacija teška na mnogim pravcima na frontu s ruskim snagama i da zahteva stalno praćenje.

ПРВИ ЧОВЕК УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ ТЕШКА СРЦА ПРИЗНАО: Ситуација на фронту сложена и стресна, Руси су бројчано надмоћни

Foto MO Ukrajine

- Operativno okruženje je izuzetno složeno i stresno. Rusi nastavljaju da pojačavaju svoje napore i brojčano su nadmoćni. Neprijatelj aktivno koristi avijaciju, te minobacačku i artiljerijsku paljbu - napisao je Sirski na svom Telegram kanalu.

Sirski i Umerov su saslušali izveštaje komandanata o situaciji na frontu, analizirali je, pa doneli niz važnih odluka u cilju jačanja borbenih sposobnosti vojnih jedinica i sprečavanja ruskih dejstava.

- Činimo sve da sprečimo neprijatelja da napreduje duboko u našu teritoriju i da zadržimo zauzete položaje uprkos teškoj situaciji - napisao je Sirski, te dodao da istovremeno preduzimaju sve moguće mere da umanje gubitke i spasu živote ukrajinskih vojnika.

Ruske snage su prošle nedelje oslobodile strateški istočni ukrajinski grad Avdejevku nakon višemesečnih borbi i vrše pritisak na nekoliko drugih oblasti duž linije fronta.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)