U KONGRESU IPAK POSTIGNUT DOGOVOR O PRIVREMENOM FINANSIRANJU VLADE SAD: Demokrate i republikanci moraju do subote da usvoje taj zakon

Novosti online

29. 02. 2024. u 07:29

DEMOKRATSKI i republikanski lideri u američkom Kongresu postigli su dogovor o finansiranju 12 federalnih programa u tekućoj fiskalnoj godini, čime će se sprečiti delimično obustavljanje rada federalne vlade SAD, do čega bi došlo u subotu, prenosi Glas Amerike.

У КОНГРЕСУ ИПАК ПОСТИГНУТ ДОГОВОР О ПРИВРЕМЕНОМ ФИНАНСИРАЊУ ВЛАДЕ САД: Демократе и републиканци морају до суботе да усвоје тај закон

Foto AP

Dogovor koji su odobrili Predstavnički dom i lideri Senata treba da se izglasa kao zakon o privremenom finansiranju, kako bi vlada održala normalno funkcionisanje do novih rokova 8. i 22. marta, što daje predstavnicima u Kongresu dodatno vreme da raspravljaju o celogodišnjem budžetu.

- O privremenoj meri će glasati Predstavnički dom i Senat ove nedelje, navodi se u zajedničkoj izjavi predsednika Predstavničkog doma Majka Džonsona, lidera većine u Senatu Čaka Šumera, lidera republikanaca u Senatu Miča Makonela i lidera demokrata u Predstavničkom domu Hakima Džefrisa.

Republikanski kongresmen Kevin Hern rekao je da će predlog zakona o privremenom finansiranju - četvrti u fiskalnoj godini koja je počela 1. oktobra 2023 - biti stavljen danas na glasanje u Predstavničkom domu.

Ako ne bude usvojen, federalna vlada SAD bi u subotu delimično morala da obustavi rad. Lideri obe stranke sada prikupljaju podršku za ovaj privremeni zakon u svojim redovima, navodi Glas Amerike.

BONUS VIDEO: NAPETO U STEJT DEPARTMENTU: Srpska novinarka postavila Mileru nezgodno pitanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu