PAPA FRANJA I DALJE LOŠE: Poglavar Rimokatoličke crkve u velikom problemu zbog zdravlja

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

06. 03. 2024. u 11:23

POGLAVAR Rimokatoličke crkve papa Franja danas je saopštio da se i dalje ne oseća dobro usled prehlade i skratio je svoj govor na nedeljnoj audijenciji na Trgu Svetog Petra, pustivši pomoćnika da pročita pripremljeni tekst.

ПАПА ФРАЊА И ДАЉЕ ЛОШЕ: Поглавар Римокатоличке цркве у великом проблему због здравља

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja je okupljenima kratak govor obrazložio time što je "još uvek prehlađen i ne može dobro da čita", prenosi Rojters.

Zdravlje 87-godišnjeg pape je predstavljalo problem u poslednje dve nedelje, primoravajući ga da otkaže neke angažmane i izbegava čitanje određenih govora.

Vatikan je 24. februara saopštio da papa boluje od blažeg oblika gripa, a prošle nedelje on je posetio bolnicu u Rimu radi CT skeniranja, dok je u subotu objavljeno da pati od bronhitisa.

Papa, koji takođe ima problema pri hodu, na današnju audijenciju je po običaju stigao u posebno dizajniranom vozilu poznatom kao papamobil, i došao do svog sedišta uz pomoć štapa, naizgled dobre volje.

Osim zdravstvenih problema, rimski biskup zauzet je sastancima, između ostalih i onim s nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, održanim u nedelju. Tom prilikom papa je ponovio apel za mir u Pojasu Gaze.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS: Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)