ZAHAROVA ODGOVORILA MICOTAKISU: Rusija je neprijatelj samo za nacističku Evropu

Novosti online

07. 03. 2024. u 21:17

RUSIJA se ne bavi zastrašivanjem Grčke niti bilo koje druge zemlje, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА МИЦОТАКИСУ: Русија је непријатељ само за нацистичку Европу

Foto: Profimedia

Zaharova je na svom Telegramu skrenula pažnju na izjavu grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa da Rusija neće uplašiti Atinu i da je Moskva neprijatelj Evrope.

- Nismo plašili i ne plašimo ni Grčku niti bilo koga drugog. Nećete naći nijedan primer, podsetila je.

Prema njenim rečima, Rusija je neprijatelj samo za nacističku Evropu, koja je, na primer, postojala za vreme Trećeg rajha.

Takođe je podsetila kako je na časovima muzičkog u školi učila dela grčkog kompozitora Mikisa Teodorakisa.

- On je, takođe, bio neprijatelj Evrope, nacističke Evrope. Nemojte izdavati, Kirijakose, sećanje na grčki pokret otpora, istakla je portparol.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis ranije je na konferenciji Evropske narodne partije u Bukureštu nazvao Rusiju neprijateljem Evrope i obećao da će nastaviti da podržava Ukrajinu „koliko god bude potrebno“.

(Sputnik)

BONUS VIDEO: SIVA KNjIGA 2024: Održana 16. godišnja konferencija o ekonomskim reformama u Srbiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024