HLADAN TUŠ ZA ZELENSKOG: "On je bezobrazni klovn, loš za svoj narod..."

Novosti online

12. 03. 2024. u 11:23

PREDSEDNIK Venecuele Nikolas Maduro podržao je predlog pape Franje da Ukrajina otpočne mirovne pregovore, oštro osudivši izjave ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog protiv pontifika, nazvavši ga "klovnom".

ХЛАДАН ТУШ ЗА ЗЕЛЕНСКОГ: Он је безобразни кловн, лош за свој народ...

Foto: Tanjug/AP

Zelenski je u svojoj video-poruci rekao da je "zahvalan onima koji podržavaju ukrajinsku vojsku molitvom i razgovorom, a ne da se bave virtuelnim posredovanjem negde na 2.500 kilometara udaljenosti".

Maduro je istakao da se papa Franja, poštovan u celom svetu, zalaže za mir i pregovore jer razume da se samo na taj način može okončati sukob, a Zelenski ga neprimereno vređa.

Foto: AP

- A onda dođe predsednik Ukrajine i vređa papu. Zelenski me sve više podseća na takozvanog bivšeg samoproglašenog predsednika Venecuele Huana Gvida, kojeg je venecuelanska opozicija napustila i koji se trenutno nalazi u Sjedinjenim Državama. On je isti bezobrazni klovn kao i poraženi Gvido, jednako loš za svoj narod - poručio je Maduro u svom televizijskom programu "Sa Madurom".

Prethodno je papa Franja izjavio da bi Ukrajina trebalo da smogne hrabrosti i da, kako je naveo, podigne "belu zastavu" i pregovara sa Rusijom o prekidu rata.

Istovremeno, dodao je da kada neko vidi da je "poražen, da nešto ne ide, treba da pokaže hrabrost i pregovara" kako bi sprečio da se desi ono najgore i izbegao nove smrti. 

U svom odgovoru upotrebio je termin "bela zastava", koji se čuo u novinarskom pitanju, što su mnogi mediji protumačili kao poziv na kapitulaciju Kijeva. 

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba poručio je Vatikanu da obrati posebnu pažnju na svoju ulogu u Drugom svetskom ratu, ističući da se Kijev nikada neće predati, dok je Zelenski odbacio papinu inicijativu za mirno rešenje, nazvavši je "virtuelnim posredovanjem". 

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)