NEMCI NISU PREŠLI GRANICU: Bundestag ponovo odbacio nacrt rezolucije o isporukama raketa „taurus“ Kijevu

Марија Стевановић
Marija Stevanović

14. 03. 2024. u 13:41

NEMAČKI Bundestag je ponovo odbacio nacrt rezolucije sa zahtevom vladi Nemačke da počne sa isporukama krstarećih raketa „taurus“ Kijevu.

НЕМЦИ НИСУ ПРЕШЛИ ГРАНИЦУ: Бундестаг поново одбацио нацрт резолуције о испорукама ракета „таурус“ Кијеву

Foto AP

Na glasanju u kojem je učestvovalo 690 poslanika, poslanici su se izjašnjavali za ili protiv preporuke Odboru za odbranu da ne usvoji nacrt rezolucije.

Za je glasalo 495 poslanika, 190 je bilo protiv, a pet uzdržano.

Podsetimo, nemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao je da slanje raketa dugog dometa Kijevu, uključujući nemačke rakete „taurus“, neće biti od odlučujućeg značaja za ukrajinski sukob i Nemačka ne namerava da prelazi ovu granicu.

Ranije je nemački kancelar Olaf Šolc izjavio da se Berlin uzdržava od isporuke krstarećih raketa „taurus“ Kijevu jer imaju domet da pogode ciljeve u Moskvi.

Šef vlade je napomenuo da bi za obezbeđenje kontrole upotrebe raketa „taurus“ bilo neophodno poslati nemačke vojnike u Ukrajinu, ali je to, prema njegovim rečima, isključeno.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

AKO GLASATE ZA MILOŠA JOVANOVIĆA GLASATE ZA OVE STVARI: Ukidanje Srpske, priznanje Kosova...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima