SUD DONEO ODLUKU: Tužiteljki dozvoljeno da ostane na Trampovom slučaju, ali ovo je uslov

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

15. 03. 2024. u 14:51

SUDIJA u američkoj saveznoj državi Džordžiji koji nadgleda slučaj navodnog mešanja bivšeg predsednika Donalda Trampa u izborne rezultate odbio je da sa slučaja ukloni tužiteljku Fani Vilis zbog veze sa advokatom koga je unajmila, Nejtanom Vejdom, ali uz uslov.

СУД ДОНЕО ОДЛУКУ: Тужитељки дозвољено да остане на Трамповом случају, али ово је услов

Foto: Tanjug/AP

Tramp i njegovi advokati su optužili Vilis da su njeni postupci kompromitovali slučaj.

Sudija Skot Mekafi se nije složio, rekavši da je njen odnos sa Vejdom samo "stvorio izgled neprikladnosti", ali je dodao i da ili Vilis ili Vejd moraju da napuste slučaj kako bi se rešila situacija, navodi Bi-Bi-Si.

Advokati odbrane su rekli da je odnos predstavljao sukob interesa i da je obogatio Vilis i Vejd, koji su išli zajedno na odmor, dok je Vejd dobijao platu od vlade, preneo je Rojters.

Mekafi je rekao da ne postoji sukob interesa, ali je poručio Vilis da mora izbegne "neprikladnu sitaciju".

Tramp se izjasnio da nije kriv u optužbama iznetim protiv njega, optuživši da je u Džordžiji nezakonito optužen da je želeo da poništi izbore na predsedničkim izborima 2020. godine.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu