ITALIJA NIKADA NEĆE POSLATI VOJSKU: Kroseto - Zapad da izbegava bombastične izjave o slanju NATO trupa u Ukrajinu

Novosti online

16. 03. 2024. u 12:22

EVROPA bi trebalo da izbegava da daje "bombastične" i kontradiktorne izjave, već da ima jasnu i ujedinjenu strategiju protiv Rusije, kada je reč o ratu u Ukrajini, rekao je italijanski ministar odbrane Gvido Kroseto, dodajući da Rim nikada neće poslati vojsku u konfliktnu zonu.

ИТАЛИЈА НИКАДА НЕЋЕ ПОСЛАТИ ВОЈСКУ: Кросето - Запад да избегава бомбастичне изјаве о слању НАТО трупа у Украјину

Foto: Novosti

 - Zapad treba da izbegava bombastične izjave poput slanja NATO trupa u Ukrajinu, kako bi pred sobom izgledao bolje. Zapad treba da izbegava susrete u kojima ima po dvoje, troje sagovornika, kada nas je 27 u Evropskoj uniji, rekao je Kroseto za list Republika.

Sa ciljem da se suprotstavi Rusiji, "monolitu", Kroseto dodaje, Evropi je potrebna "jasna strategija, bez kontradiktornosti, i potencijalno sagrađena u koaliciji".

Italija je obećala da će poslati materijal i opremu Kijevu, uključujući oružje, potrebno Ukrajini u ratu protiv Rusije, navodi Rojters.

Italijanski zvaničnici su u februaru potpisali desetogodišnji odbrambeni pakt sa Ukrajinom, iako detalji sporazuma nisu objavljeni.

Kroseto je kritikovao susret najviših zvaničnika Nemačke, Francuske i Poljske održanih u petak, rekavši da nije praktično da se deli evropska koalicija koja podržava Ukrajinu.

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je nakon sastanka sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i premijerom Poljske Donaldom Tuskom da treba iskoristiti zamrznutu rusku imovinu da se kupi oružje za Kijev.

Kroseto smatra da, iako je Kijevu potrebno još municije, da ovakve odluke treba da se donesu na sastancima Evropske unije i NATO.

Ministar spoljnih poslova Antonio Tajani poručio je u petak da Italija neće nikada slati vojsku u Ukrajinu, jer je cilj Rima da se dođe do mira, a ne da se proširi rat.

 

BONUS VIDEO: PRVI PUT U JAVNOSTI - KOMPLETAN SPISAK IMENA I PREZIMENA: BIA izdaje publikaciju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!