ZAPADNI MEDIJI BRUJE O IZBORIMA U RUSIJI: Putinova gromoglasna pobeda uprkos antiruskim sankcijama Zapada

Марија Стевановић
Marija Stevanović

18. 03. 2024. u 11:02

ZAKLjUČAK zapadnih medija na osnovu preliminarnih rezultata predsedničkih izbora u Rusiji je da je aktuelni predsednik Vladimir Putin, uprkos antiruskim dejstvima, održao ubedljivu pobedu koja će mu omogućiti da ostvari rekord za ostanak na vlasti.

ЗАПАДНИ МЕДИЈИ БРУЈЕ О ИЗБОРИМА У РУСИЈИ: Путинова громогласна победа упркос антируским санкцијама Запада

Foto AP

Britanski list „Fajnenšl tajms“ piše da je Putin ovom pobedom najduže na vlasti još od vremena Josifa Staljina, uprkos pokušajima Zapada da uvede žestoke ekonomske sankcije protiv Moskve zbog napada na Ukrajinu.

Američki „Njujork tajms“, sa druge strane, navodi da opozicija u Rusiji nije ostvarila nikakav uspeh. „Nije bilo nikakvih indikacija da će ova tiha demonstracija opozicije bilo šta učiniti kako bi obuzdala Putina koji Rusiju predvodi još od 1999. godine“, navodi list.

Španski „Mundo“ navodi da će Putin, nakon što mu se završi i ovaj šestogodišnji mandat, biti lider Rusije koji je najduže na vlasti za poslednja dva veka. „Putin će biti najduže na vlasti još od vremena Ekaterine Velike, krajem 1700-ih godina“, navodi list.

Britanski „Gardijan“ piše da je Putin pobedio na izborima sa ogromnim brojem glasova, ali i da je takav rezultat bio neizbežan.

Španski „Pais“ navodi da rezultati izbora pokazuju da je Putin odneo „gromoglasnu pobedu“ što je posebno važno imajući u vidu da je izlaznost bila poprilično visoka.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

KAKO GLASAJU RUSI U BEOGRADU: Ispred birališta formirana velika kolona


 

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!