RAKETNI UDAR NA KOMANDANTE VSU I SBU: Moskva navela da je sastanak bio na spisku meta (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 03. 2024. u 16:11

RUSKE snage su napale lokaciju na kojoj su se sastajali ukrajinski komandanti bezbednosti i odbrane, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo odbrane.

РАКЕТНИ УДАР НА КОМАНДАНТЕ ВСУ И СБУ: Москва навела да је састанак био на списку мета (ВИДЕО)

Foto MO Rusije

Napad je usputno pomenut u dnevnom brifingu ministarstva za novinare. Rečeno je da su bili prisutni vojni komandanti i njihove kolege iz Službe bezbednosti Ukrajine (SBU). Sastanak je naveden među ciljevima izabranim za ruske ratne avione, raketne udare i artiljeriju u protekla 24 sata.

Ni sa jedne strane u oružanom sukobu nisu odmah bili dostupni nikakvi dodatni detalji o navodnom udaru.

Prema ukrajinskim medijima i nekim zvaničnim izjavama zvaničnika agencije, agenti SBU igraju ključnu ulogu u pokretanju napada dronovima na Rusiju. Napad dronom na rafineriju nafte u Krasnodarskom kraju u nedelju ujutro pripisan je njenim operativcima, kao nedavni primer. Upad je izazvao požar i navodno je jedan od zaposlenih preminuo od srčanog udara.

Nakon oružanog puča u Kijevu 2014. godine, CIA je reformisala SBU i njene vojne kolege, Glavnu obaveštajnu upravu (GUR) kako bi služila ciljevima hibridnog sukoba Vašingtona sa Rusijom, prema izveštajima u američkoj štampi. Ukrajinci sa zapadnom obukom takođe su organizovali ciljana ubistva zvaničnika u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici pre njihovog pristupa Ruskoj Federaciji.

Operacije dronova i drugi oblici sabotaže su navodno uključeni u operacije SBU protiv Rusije nakon što su otvorena neprijateljstva između dve nacije izbila u februaru 2022.

Agencija takođe igra ključnu ulogu u suzbijanju osumnjičenih simpatizera Rusije kod kuće (Ukrajine), kao što su parohijani Ruske pravoslavne crkve koji su odbili da se poreknu i pređu u denominaciju koja je naklonjena Kijevu.

(rt.com)

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024