NADMAŠIĆE I RAMŠTAJN: NATO u Rumuniji gradi najveću vojnu bazu u Evropi

Tanjug

18. 03. 2024. u 15:59

U RUMUNIJI su počeli radovi na najvećoj vojnoj bazi NATO u Evropi.

НАДМАШИЋЕ И РАМШТАЈН: НАТО у Румунији гради највећу војну базу у Европи

Foto AP

Veličine malog grada, na površini od skoro 3.000 hektara, na toj lokaciji će moći trajno da bude do 10.000 NATO vojnika i njihovih porodica.

Projekat vredan 2,5 milijardi evra, obuhvata piste, platforme za naoružanje, hangare za vojne avione, ali i škole, vrtiće, prodavnice, pa čak i bolnicu, preneo je rumunski Juronjuz.

Baza Mihail Kogalnicčeanu u okrugu Konstanca pretvoriće u najznačajniju lokaciju NATO u Evropi.

Radovi na proširenju su u punom jeku, ali kada se završe, ova baza će postati najveća NATO baza u Evropi, pa će nadmašiti i nemačku bazu Ramštajn.

- Ta baza će postati najvažnija stalna vojna struktura NATO u neposrednoj blizini sukoba na jugu Ukrajine. Nemojmo zamišljati da će se ovaj sukob završiti ove godine 2025., 2026. godine, to je dugoročni sukob - istakao je Dorin Popesku, geopolitički analitičar.

BONUS VIDEO: DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)