AMERIKA POZVALA RUSIJU I KINU: Hajde da pregovaramo odmah i bez uslova!

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 03. 2024. u 18:07 >> 18:08

SJEDINjENE Države žele odmah bez preduslova da započne bilateralne razgovore sa Kinom i Rusijom na temu kontrole naoružanja, rekla je ambasador Amerike u UN Linda Tomas-Grinfild na sednici Saveta bezbednosti.

АМЕРИКА ПОЗВАЛА РУСИЈУ И КИНУ: Хајде да преговарамо одмах и без услова!

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Sjedinjene Države žele da stupe u bilateralne razgovore o kontroli naoružanja sa Rusijom i Kinom, odmah i bez uslova. Sve što treba da uradite jeste da kažete “da” i da sednete za pregovarački sto u duhu dobre volje, rekla je Tomas-Grinfild.

Kako je krajem februara rekao Vladimir Putin , Moskva vidi da zapadne zemlje, s jedne strane, pozivaju na strateški poraz Rusije, a sa druge, navodno, žele da pregovaraju sa njom o strateškoj stabilnosti. Predsednik je naglasio da je to nemoguće.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da sada dijalog o strateškoj stabilnosti može biti samo iskren, a ne onakav na koji su SAD navikle. On je dodao da se poverenje ne može vratiti u uslovima u kojima je Rusija otvoreno proglašena neprijateljskom državom i pretnjom koja mora biti uništena.

 

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)