OD POLICIJE ZATRAŽENO DA ISTRAŽI SLUČAJ KEJT MIDLTON: Oglasila se ministarka zdravlja

Novosti online

20. 03. 2024. u 15:44

POLICIJA u Velikoj Britaniji dobila je nalog da razmotri tvrdnje po kojima je najmanje jedan zaposleni na privatnoj klinici u Londonu, gde su operisani Kejt Midlton i kralj Čarls, pokušao da pristupi poverljivoj dokumentaciji u vezi sa operacijom abdomena princeze od Velsa.

ОД ПОЛИЦИЈЕ ЗАТРАЖЕНО ДА ИСТРАЖИ СЛУЧАЈ КЕЈТ МИДЛТОН: Огласила се министарка здравља

FOTO: Tanjug/AP

Ovu informaciju je potvrdila ministarka zdravlja Maria Kaulfild.

Zahtev je usledio nakon informacija objavljenih u Miroru, u kojima se navodi da je jedan zaposleni pokušao da zloupotrebi položaj i dođe do informacija o Kejtinom zdravstvenom stanju.

Ministarka zdravlja je rekla da su pravila o pristupu poverljivim medicinskim informacijama o pacijentima "vrlo, vrlo jasna".

- Osim u slučaju kada brinete o određenom pacijentu ili ako vam je on dao pristanak na uvid u informacije, ne biste smeli da imate pristup njegovom zdravstvenom kartonu - rekla je za radio LBC, dodajući kako je od "policije zatraženo da istraži taj slučaj".

U saopštenju londonske policije stoji da "trenutno nije upoznata sa takvim podacima".

U međuvremenu, Odeljenje britanskog poverenika za informisanje (ICO) ispituje tvrdnje. Oni nadziru proveru propisa o zaštiti podataka i slobodi informacija širom Velike Britanije.

- Možemo da potvrdimo da smo primili izveštaj o kršenju i procenjujemo dobijene informacije - rekao je portparol.

- Čvrsto verujemo da svi naši pacijenti, bez obzira na njihov status, zaslužuju potpunu privatnost i poverljivost u pogledu svojih medicinskih podataka - rekli su sa klinike.

Portparol Kensingtonske palate odbio je da potvrdi ili da demantuje informacije, uz objašnjenje da je to pitanje londonske klinike.

BONUS VIDEO: VULKAN NA ISLANDU: Sve češće erupcije na Islandu

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!