VELIKA AKCIJA U TURSKOJ: Sprovedena operacija "Bozdogan-12"

Novosti online

20. 03. 2024. u 19:49

U protivterorističkoj operaciji turske policije "Bozdogan-12" danas je privedeno 139 pripadnika separatističke terorističke organizacije osumnjičenih za planiranje terorističkog napada uoči praznika Nevruz, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja.

ВЕЛИКА АКЦИЈА У ТУРСКОЈ: Спроведена операција Боздоган-12

Foto: Jutjub/DutchTurkish

On je naveo da su akcije izvedene u 15 provincija širom zemlje u pod koordinacijom Odeljenja za borbu protiv terorizma Generalnog direktorata za bezbednost i Uprave za obaveštajne poslove, prenosi Dejli sabah.

„Istovremene racije, koje su izvršile pokrajinske policijske uprave u Ardahanu, Kirklareli, Batmanu, Širnaku, Izmiru, Bursi, Antaliji, Denizliju, Dijarbakiru, Erzurumu, Istanbulu, Adani, Mušu, Šaniurfi i Vanu, dovele su do privođenja 139 osumnjičenih. Utvrđeno je da su se bavili propagandom terorističke organizacije na društvenim mrežama, planirajući napade na snage bezbednosti, javna vozila i zgrade za vreme praznika Nevruz“, naveo je Jerlikaja, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, u akciji je zaplenjena značajna količina nelicenciranog vatrenog oružja i digitalnog materijala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)