"ON JE VEOMA GLUPA OSOBA..." Trampu se ne sviđa Bajdenov stav, evo šta bivši predsednik SAD misli o stanju na Bliskom istoku

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

25. 03. 2024. u 21:28

REPUBLIKANSKI kandidat na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp podržao je izraelski rat protiv Hamasa i rekao da bi reagovao na isti način kao Izrael nakon napada 7. oktobra.

ОН ЈЕ ВЕОМА ГЛУПА ОСОБА... Трампу се не свиђа Бајденов став, ево шта бивши председник САД мисли о стању на Блиском истоку

Foto: Tanjug/AP

On je, međutim, dodao da Izrael mora da završi rat u Pojasu Gaze jer gubi međunarodnu podršku zbog slika koje stižu iz Pojasa Gaze, objavio je danas izraelski dnevnik "Israel Hajom".

- Hamasov ubilački pohod na jug Izraela je jedna od najtužnijih stvari koje sam ikada video. Sada, kada sam to rekao kažem i da Izrael mora da završi taj rat - rekao je Tramp.

On je žestoko kritikovao predsednika SAD Džozefa Bajdena zbog načina na koji se odnosi prema Izraelu, okrivljujući ga čak za rat u Pojasu Gaze.

- On ne ume da govori. On je veoma glupa osoba. Njegova spoljna politika tokom 50 godina je bila užasna. Ako pitate ljude koji su u drugim administracijama bili sa njim, reći će vam da je slab, neefikasan predsednik. Hamas nikada ne bi izvršio taj napad da sam ja bio predsednik - rekao je Tramp.

Govoreći za izraelski dnevnik iz svog doma na Floridi, on je takođe izrazio razočaranje Jevrejima koji ga ne podržavaju, ocenivši da "oni mrze Izrael".

(Tanjug)

BONUS VIDEO: LUKSUZ NA RUSKI NAČIN

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!