OGLASILI SE IZ ANKARE: Evo šta kažu o teroristima koji su stigli iz Turske

Novosti online

26. 03. 2024. u 07:51

ANKARA je pažljivo proučila podatke o napadačima u Krokus siti holu kod Moskve, koji su posetili Tursku, obaveštava Moskvu o svemu u vezi sa njima i spremna je da proširi razmenu informacija u cilju borbe protiv terorizma, piše list Hurijet, pozivajući se na izvore.

ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ АНКАРЕ: Ево шта кажу о терористима који су стигли из Турске

Foto: Profimedia

Jedan od privedenih zbog sumnje za teroristički napad na Krokus priznao je da je stigao iz Turske 4. marta. Rekao je i da mu je ponuđeno pola miliona rubalja da ubija ljude. Drugi optuženi Šamsidin Faridini objavio je fotografije iz Istanbula na Instagramu u februaru, saznaju RIA Novosti.

Prema informacijama sa njegove društvene mreže, u jednom danu - 23. februara, napravio je osam fotografija. Gotovo sve fotografije nastale su u Istanbulu. Među objavljenim fotografijama nalazi se i fotografija samog Faridunija, kao i fotografije za koje se pretpostavlja da su snimljene u Fatih džamiji.

- Ankara je pažljivo proučila sva pitanja u vezi sa ova dva lica koja su došla u Tursku i vratila se u Moskvu i obaveštava Moskvu o svim događajima - navodi se u saopštenju.

Prema pisanju lista, obojica osumnjičenih koji su otišli ​​u Moskvu prethodno su stigli u Tursku iz ruske prestonice.

- Drugim rečima, išli su rutom Moskva-Turska-Moskva. Nisu registrovani u Turskoj. Nije bilo upozorenja iz Moskve Ankari u vezi sa ove dve osobe. Naravno, nema ničeg nenormalnog u povratku dvoje ljudi koji su stigli iz Moskve i nemaju registraciju u Turskoj - piše list.

- Ankara očekuje proširenje razmene informacija i dokumenata, kao i definisanje zajedničkog okvira za borbu protiv DAEŠ-a** (arapski akronim za Islamsku državu) - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024