FRANCUSKA POLICIJA DOBILA NOVU KOMANDU: Naređeno da se zaštite sve crkve u vreme Vaskrsa, ovo je razlog

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

28. 03. 2024. u 16:53

FRANCUSKI ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin naredio je danas policijskim načelnicima da za vreme Vaskrsa rasporede snage bezbednosti ispred svih katoličkih i protestantskih crkava.

ФРАНЦУСКА ПОЛИЦИЈА ДОБИЛА НОВУ КОМАНДУ: Наређено да се заштите све цркве у време Васкрса, ово је разлог

Foto AP

Darmanin je u SMS poruci policijskim načelnicima napisao da "vrlo visok" nivo terorističke pretnje i "nastavak napetosti" na međunarodnoj sceni, a posebno sa ratom u Gazi i napadom u Moskvi, "nalaže izuzetnu budnost" tokom praznika.

"Pojačane snage ispred svake crkve ili hrama"

Takođe je dodao da je nužno uspostaviti "vizuelnu kontrolu ljudi koji ulaze u verske objekte kako bi se otkrile sumnjive osobe" te da "posebnu pažnju treba posvetiti "vozilima stacioniranim uz blizini velikih okupljanja".

Darmanin je istakao da su pojačane fizičke prisutnosti snaga reda ispred svake crkve ili (jevrejskog) hrama od petka do kraja nedelje.

Od početka godine u Francuskoj dogodila su se dva napada. Nacionalno tužilaštvo za terorizam je objavilo da se u jednom od tih napada radilo o "džihadističkoj ideologiji" usmerenoj protiv katoličke ustanove.

Vaskrs, koji slavi Hristovo vaskrsenje, je najveći hrišćanski praznik. Katolici i protestanti ga slave ovaj vikend, a pravoslavni vernici 5. maja.

(Kurir/Index)

BONUS VIDEO: HAPŠENjE U MOSKVI -  Sumnja se da je priveden jedan od terorista

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)