TEŽAK PORAZ ERDOGANA NA IZBORIMA: Oglasio se turski predsednik nakon debakla

Novosti online

01. 04. 2024. u 07:53

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je rano jutros da njegova vladajuća partija nije postigla željeni rezultat na jučerašnjim lokalnim izborima, dodajući da će sprovesti samokritiku i otkloniti nedostatke.

ТЕЖАК ПОРАЗ ЕРДОГАНА НА ИЗБОРИМА: Огласио се турски председник након дебакла

foto: Tanjug/AP Photo/Burhan Ozbilici, File

Turci su juče kaznili Erdogana i njegovu stranku na lokalnim izborima širom zemlje, srušivši predsednikove nade da će vratiti opštine u Istanbulu i Ankari koje je opozicija osvojila 2019. godine.

"Ovo nije kraj, već prekretnica"

Obraćajući se pristalicama u Ankari, Erdogan je rekao da izbori nisu kraj, već prekretnica za njegov savez, dodajući da je izborni ciklus, koji datira od maja prošle godine i iscrpljuje tursku ekonomiju, sada završen.

Aktuelni opozicioni gradonačelnici Istanbula i Ankare proglasili su pobedu na lokalnim izborima u nedelju, što znači da je partija turskog predsednika izgubila u dva najveća grada u zemlji.

Opozicioni gradonačelnici proglasili pobedu

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu, kandidat glavne turske opozicione stranke CHP, proglasio je pobedu, rekavši da vodi sa više od milion glasova nakon prebrojanih 96 posto glasačkih listića.

Gradonačelnik Ankare Mansur Javas, takođe iz CHP partije, proglasio je pobedu u tom gradu.

- Izbori su završeni, mi nastavljamo da služimo Ankari i njenih šest miliona stanovnika bez diskriminacije - obećao je on.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave