"PLANIRALI NOVI TERORISTIČKI NAPAD" Oglasio se FSB: Stranci uhapšeni u Dagestanu finansirali teroriste iz „Krokusa“

Novosti online

01. 04. 2024. u 13:35

STRANCI, koji su uhapšeni u Dagestanu, učestvovali su u finansiranju terorista iz „Krokus siti hola“, a spremali su se i da izvedu napad u Kaspijsku, saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije.

ПЛАНИРАЛИ НОВИ ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД Огласио се ФСБ: Странци ухапшени у Дагестану финансирали терористе из „Крокуса“

Foto: FSB

- FSB Rusije je 31. marta 2024. godine u Dagestanu osujetila aktivnost terorističke ćelije koju su činila četiri strana državljanina. Oni su spremali teroristički napad u Kaspijsku na mestima masovnog okupljanja ljudi. Prestupnici su izvršili izviđanje terena, napravili improvizovanu eksplozivnu napravu i nabavili automatsko oružje - navodi se u saopštenju.

Takođe je utvrđeno da su uhapšeni militanti direktno učestvovali u finansiranju i snabdevanju lica koja su izvela teroristički napad 22. marta u Moskvi. Ističe se da su odmah nakon terorističkog napada oni nameravali da napuste teritoriju Rusije.

Jedan od uhapšenih priznao je da je dopremio oružje teroristima koji su izveli napad na „Krokus“.

- Prevezao sam im oružje – tim momcima koji su izveli napad na 'Krokus siti hol' u Moskvi. Prebacio sam im oružje iz Mahačkale u Mitišči (predgrađe Moskve) - rekao je on.

Pripadnici FSB zaplenili su u njegovoj kući dva automata „kalašnjikov“ i 460 metaka.

U nedelju ujutru Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je da su specijalne snage blokirale teroriste u stambenim naseljima Mahačkale i Kaspijska. Uveden je režim protivterorističke operacije. Kasnije je saopšteno da su privedena tri lica koja su planirala napade.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKA AVIJACIJA NA DELU: Objavljeni snimci prikazuju pilote kako dižu avione Su-25 u vazduh

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave