DŽEFRI SAKS OPTUŽUJE AMERIČKE ZVANIČNIKE: Amerika svojim postupcima ne slabi Rusiju već ubija Ukrajince

Novosti online

03. 04. 2024. u 19:54

SUKOB u Ukrajini su još 2014. godine započeli sadašnji američki državni sekretar Entoni Blinken, pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan, zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland i američki lider Džozef Bajden, smatra profesor Kolumbijskog univerziteta u Njujorku, poznati američki ekonomista Džefri Saks.

ЏЕФРИ САКС ОПТУЖУЈЕ АМЕРИЧКЕ ЗВАНИЧНИКЕ: Америка својим поступцима не слаби Русију већ убија Украјинце

Foto: Printscreen

- Rat je počeo pre 10 godina kada je Viktorija Nuland ne samo delila slatkiše na Majdanu nego i učestvovala u prevratu s ciljem svrgavanja ukrajinske vlade silom. Veoma glupo, rekao je on u intervjuu za „Hil“.

Podsetimo, zamenica američkog državnog sekretara za politička pitanja posetila je Kijev krajem januara, po drugi put od izbijanja sukoba, mada se ona u tom gradu „proslavila“ još 2014. godine, kada je pokazala veliku brigu za demonstrante okupljene na kijevskom trgu Majdan koji su – podrazumeva se, uz podršku Zapada – rušili s vlasti legitimno izabranog predsednika Viktora Janukoviča, pa im je donela veliku plastičnu kesu punu sendviča i slatkiša, zbog čega su je američki novinari nazvali “dama medenjak”.

Ona je u međuvremenu podnela ostavku.

Saks je dodao da nije samo ona odgovorna za pokretanje sukoba i drugi zvaničnici.

- Takva je američka spoljna politika. Rat nije počeo u februaru 2022. već u februaru 2014. Godine. Počeli su ga Nulandova, Blinken, Salivan, Bajden koji je bio ključna figura u svemu tome, naveo je Saks.

Prema njegovim rečima, u Beloj kući su pogrešno razmišljali da mogu da bace na kolena rusku privredu misleći da Vašington ima sve karte u svojim rukama kada je reč o sankcijama.

- Mi ništa ne zaustavljamo… šačica neodgovornih ljudi, konstatovao je Saks i dodao da Amerika svojim postupcima ne slabi Rusiju već ubija Ukrajince, odbijajući da pregovara sa Rusijom.

BONUS VIDEO: 61. NAJPLEMENITIJI PODVIG GODINE: Dodela priznanja "Večernjih Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo