ZAHAROVA ZAPRETILA MAKRONU: Nećemo štedeti sponzore Ukrajine

Милица Шкорић
Milica Škorić

05. 04. 2024. u 08:55

ZVANIČNA predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu razgovarao sa francuskim kolegom Sebastijanom Lekornuom „dostojanstveno i službeno“, a ne kako je to okarakterisao francuski predsednik Emanuel Makron.

ЗАХАРОВА ЗАПРЕТИЛА МАКРОНУ: Нећемо штедети спонзоре Украјине

Foto: Profimedia

Ona se osvrnula na izjavu predsednika Makrona koji je nakon telefonskog razgovora Šojgua i Lekornua rekao da je ruski ministar razgovarao sa francuskim kolegom „čudno i preteće“.

- Nije 'čudno i preteće', nego dostojanstveno i službeno. Pročitajte saopštenje Ministarstva odbrane Rusije. Ali Rusija ne namerava da štedi one koji sponzorišu bezakonje kijevskog režima – to je sigurno - saopštila je Zaharova.

Telefonski razgovor Lekornu i Šojgua, koji je inicirao Pariz, obavljen je u sredu. Kako je saopštio ruski vojni resor, francuski ministar je tokom razgovora „uporno pokušavao da ubedi ruskog kolegu da Kijevi i zapadne zemlje nisu umešani u teroristički napad u „Krokus siti holu“, prebacujući svu krivicu na DAEŠ* (teroristička organizacija, zabranjena u Rusiji).

Strane su razgovarale i o mogućem slanju francuske vojske u Ukrajinu. Šojgu je upozorio svog kolegu na probleme sa kojima će se Pariz suočiti u slučaju realizacije tih planova.

BONUS VIDEO: RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI - Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove