BITKA ZA ČASOV JAR: Ukrajinci primenjuju taktiku iz Bahmuta i Avdejevke, prebacuju rezerve i prave od zgrada bunkere (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

06. 04. 2024. u 18:00

UKRAJINSKE jedinice prelaze na istu opciju odbrane koju su koristile u Artjomovsku i Avdejevki.

БИТКА ЗА ЧАСОВ ЈАР: Украјинци примењују тактику из Бахмута и Авдејевке, пребацују резерве и праве од зграда бункере (ВИДЕО)

Foto MO Rusije

Suočena sa činjenicom da su ruske snage u protekla 24 časa stigle do predgrađa grada, obezbeđujući visove istočno od Časovog Jara, ukrajinska komanda je započela prebacivanje rezervi na ovaj deo fronta. Međutim, ruske snage su napredovale ka gradu sa severoistoka, zaobilazeći Bogdanovku.

Napredovanje Oružanih snaga Rusije dolazi iz dva pravca, što otežava situaciju ukrajinskoj vojsci.

Ukrajinska vojska, delujući na način sličan gore navedenim operacijama, pokušava da zauzme višespratnice, postavljajući vatrene tačke na gornje spratove, a skladišta municije u podrume.

Borbe se vode duž Borisoglebske ulice, koja je okrenuta prema crkvi Svetih Borisa i Gleba – u mikrookrugu grada koji se nalazi istočno od kanala Severski Donec-Donbas. Položaji Oružanih snaga Ukrajine nalaze se uglavnom južno od ove ulice – gde ima više višespratnica. Na ovim položajima deluje artiljerija velikog kalibra i vojna avijacija koja koristi LMUR (legkaя mnogocelevaя upravlяemaя raketa LMUR-305 ili Izdelie 305; laka višenamenska vođena raketa – LVVR 305 ili „Izdelije 305“). LMUR-305 uništavaju ukrajinske vatrene tačke na gornjim spratovima stambenih zgrada, što omogućava vreme za napredovanje jurišnih pešadijskih grupa Oružanih snaga Rusije u gradu.

Borbe u Časovom Jaru ne jenjavaju ni kada padne mrak.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)