KAKO SU UNIŠTENI PATRIOTI U UKRAJINI: Britanski mediji o udarima na PVO sisteme Kijeva (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

08. 04. 2024. u 17:00

AKTIVNI zahtevi predstavnika Ukrajine zapadnim zemljama da istoj isporuče dodatne protivvazdušne raketne sisteme Patriot mogu biti posledica činjenice da su neki od ovih sistema koji su prethodno prebačeni u Kijev već uništeni kao rezultat napada. od strane ruskih snaga.

КАКО СУ УНИШТЕНИ ПАТРИОТИ У УКРАЈИНИ: Британски медији о ударима на ПВО системе Кијева (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP / printskrin MO Rusije

Ovaj zaključak se može izvesti na osnovu objave u časopisu The Economist.

Prema pisanju ovog časopisa, ruske snage uništile su nekoliko sistema PVO Patriot u Ukrajini. Časopis ne daje detaljnije informacije o tome gde i pod kojim okolnostima su uništeni ovi sistemi.

Međutim, poznato je da je ruska vojska poslednjih nedelja izvela niz masovnih napada na aerodrome koje koristi ukrajinsko vazduhoplovstvo i niz drugih vojnih objekata. Verovatno su mete napada bili vazdušni i raketni odbrambeni sistemi zapadne proizvodnje.

Komanda Oružanih snaga Ukrajine više puta se žalila da ukrajinskoj vojsci nedostaju sistemi protivvazdušne odbrane i druga vrsta naoružanja. Kijev vidi krivicu Zapada u činjenici da ukrajinska vojska trpi neuspeh za neuspehom na frontu, a protivvazdušna odbrana Oružanih snaga Ukrajine nije u stanju da odbije masovne napade ruskih raketa i dronova na vojnu, industrijsku i energetsku infrastrukturu zemlje.

S druge strane, Zapad još nije preduzeo aktivne korake za prebacivanje novih protivvazdušnih raketnih sistema Patriot u Ukrajinu. To je zbog visoke cene takvih sistema i rizika od uništenja novih prebačenih sistema u naknadnim raketnim udarima.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)