PREKINITE RAT NA ŠEST NEDELJA: Bajden poručio lideru - To što radiš je pogrešno

Tanjug

10. 04. 2024. u 07:23

PRISTUP izraelskog premijera Benjamina Netanjahua ratu u Gazi je "pogrešan", saopštio je američki predsednik Džozef Bajden.

ПРЕКИНИТЕ РАТ НА ШЕСТ НЕДЕЉА: Бајден поручио лидеру - То што радиш је погрешно

Foto: Tanjug/AP

- Mislim da je ono što radi pogrešno. Ne slažem se s njegovim pristupom - rekao je Bajden u intervjuu za "Univision", američku TV mrežu na španskom jeziku, koji je emitovan u utorak.

On je apelovao na izraelske vlasti da "samo pozovu" na prekid vatre u trajanju od šest do osam nedelja, i da omoguće potpuni pristup humanitarnoj pomoći koja je namenjena stanovništvu u ratom pogođenoj Gazi.

Bajden je rekao i da je u razgovorima sa liderima zemalja regiona "od Saudijaca preko Jordanaca do Egipćana" dobio uveravanja da su spremni da krenu sa isporukom pomoći i da je potrebno da se to "uradi sada".

Američki predsednik je, takođe, ranije nazvao izraelsko bombardovanje Gaze "neselektivnim", a njegove vojne akcije "preteranim".

Bela kuća je prošle nedelje objavila da je Bajden, u razgovoru s Netanjahuom, zapretio da će usloviti američku podršku izraelskoj ofanzivi preduzimanjem konkretnih koraka za zaštitu humanitarnih radnika i civila.

Taj je poziv usledio nakon izraelskog vazdušnog napada u kojem je ubijeno sedam humanitaraca organizacije Svetska centralna kuhinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)