UŽAS: Policija pronašla tela roditelja i njihove dvoje male dece

Tanjug

10. 04. 2024. u 20:27

ŠPANSKA policija je saopštila danas da je otkrila tela žene, njenog muža i njihovo dvoje male dece navodeći da postoje indicije da je reč o slučaju zločina zasnovanog na rodnom nasilju koje je počinio muž pre nego što je sebi oduzeo život.

УЖАС: Полиција пронашла тела родитеља и њихове двоје мале деце

Foto: AP Photo/Paul White

Iako policija još uvek sprovodi istražni postupak i prikuplja informacije o ovom zločinu izvršenom u predgrađu Barselone El Prat de Ljobregat, sve ukazuje da je u pitanju rodno zasnovano nasilje, izjavila je danas ministarka za ravnopravnost Ana Redondo, prenosi Rojters.

- Ako se potvrdi ovaj najnoviji slučaj, imaćemo devet žena ubijenih od početka ove godine i sedmoro dece - istakla je španska ministarka.

Nekoliko lokalnih medija je citiralo policijske izvore navodeći da je muškarac po svemu sudeći u ponedeljak zadavio svoju porodicu u porodičnoj kući, a zatim ostavio oproštajnu poruku u svom automobilu i bacio se pod voz.

Ministarka Redondo je izjavila da je značajan napredak u ostvarivanju prava žena, posebno u vezi sa dobrovoljnim seksualnim odnosom, poslednjih godina izazvao "brutalne i veoma teške" reakcije muškaraca šovinista, uključujući talas poruka mržnje na drtuštvenim mrežama.

- Moguće je da vidimo pogoršanje u reakcijama muških šovinista, koji napadaju tamo gde žene najviše boli i vrše nasilje nad decom - rekla je ona i obećala da će u koordinaciji sa španskim ministarstvom unutrašnjih poslova i regionalnim vlastima pojačati mere protiv rodnog nasilja.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!