AMERIČKI MEDIJI: Evropljani su zabrinuti da bi Trampova inicijativa značila da će Ukrajina izgubiti deo teritorija

Novosti online

11. 04. 2024. u 16:35

Evropa je zabrinuta zbog mogućnosti da Ukrajina izgubi teritorije, u slučaju da se realizuju namere bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa o organizaciji pregovora između Rusije i Ukrajine, saopštila je televizija „Si-En-En“ pozivajući se na izvor.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Европљани су забринути да би Трампова иницијатива значила да ће Украјина изгубити део територија

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija

„Evropljani su zabrinuti da bi Trampova inicijativa značila da će Ukrajina izgubiti deo teritorija“, navode američki mediji.

Prema njihovim informacijama, Tramp će tražiti sporazum o okončanju borbenih dejstava, koristiće vojnu pomoć Ukrajini kao polugu kako bi strane doveo za pregovarački sto.

Informacije o političkim namerama Trampa su dobili izvori tokom sastanaka sa njegovim pristalicama. Njih evropske diplomate aktivno traže kako bi saznale planove Trampa u slučaju da pobedi na predsedničkim izborima u SAD.

Ranije je Donald Tramp izjavio da će se, u slučaju da postane američki predsednik, sukob u Ukrajini završiti za 24 sata. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je posumnjao u činjenicu da su kijevske vlasti spremne za mirno rešavanje sukoba, uključujući i rešavanje po formuli Trampa.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima