"RUSIJA POSTAJE SVE VEŠTIJA" Američki analitičar: Rusi mogu da sravne sa zemljom ukrajinske položaje

Novosti online

15. 04. 2024. u 11:33

RUSIJA može da nanese ogromnu štetu ukrajinskim položajima uz pomoć kliznih bombi, izjavio je bivši analitičar CIA Lari Džonson.

РУСИЈА ПОСТАЈЕ СВЕ ВЕШТИЈА Амерички аналитичар: Руси могу да сравне са земљом украјинске положаје

Foto MO Rusije

- Upotreba klizećih bombi je postala tipična. Sada se ukrajinska vojska, u suštini, nalazi na otvorenom, i rakete će bukvalno sravniti sa zemljom njene položaje - rekao je Džonson za Jutjub kanal „Dialogue Works“.

Prema rečima eksperta, to oružje po potrebi može da se primeni i na podzemne bunkere duboko pod zemljom. On je dodao da se Rusija prilagodila i suprotstavljanju ukrajinskim bespilotnim letelicama uz pomoć sistema za radio-elektronsku borbu.

- Rusija postaje sve veštija u korišćenju bogatstva snaga kojima raspolaže - zaključio je on.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije u zoni specijalne vojne operacije aktivno koriste avio-bombe opremljene univerzalnim modulima za planiranje i korekciju. Borbenim avionima je omogućeno da izvrše napad po utvrđenim područjima bez izlaganja napadu neprijateljskih protivvazdušnih raketnih sistema.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo