SI GLAS RAZUMA: Poziva da se organizuje mirovna konferencija o Ukrajini na kojoj će učestvovati Rusija

Novosti online

16. 04. 2024. u 15:19

KINESKI predsednik Si Đinping i nemački kancelar Olaf Šolc razgovarali su o ukrajinskoj krizi i istakli da se protive upotrebi nuklearnog oružja i napadima na mirnodopska nuklearna postrojenja, javila je Centralna televizija Kine.

СИ ГЛАС РАЗУМА: Позива да се организује мировна конференција о Украјини на којој ће учествовати Русија

Foto AP

- Si Đinping i Šolc obavili su detaljnu razmenu mišljenja o ukrajinskoj krizi, rekavši da su Kina i Nemačka posvećene poštovanju ciljeva i principa Povelje UN i da se protive upotrebi nuklearnog oružja i napadu na mirnodopska nuklearna postrojenja - javlja televizija.

Si je istakao da se Kina zalaže za održavanje mirovne konferencije o Ukrajini na kojoj će učestvovati i Rusija, na kojoj će biti „fer diskusija o svim predlozima“.

- U trenutnoj situaciji, kako bi sprečila eskalacija sukoba i izlazak sukoba ispod kontrole, sve strane moraju zajedno da rade na brzom uspostavljanju mira - rekao je kineski predsednik.

Napominje se da strane takođe podržavaju pravilno rešavanje pitanja međunarodne bezbednosti hrane i poštovanje međunarodnog humanitarnog prava.

Podsetimo, Rusija nije pozvana na sledeću mirovnu konferenciju o Ukrajini, koja će ovog leta biti održana u Švajcarskoj. Kina je pozvana, ali još nije potvrdila svoje učešće.

Olaf Šolc se nalazi u trodnevnoj poseti Kini.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

VUČIĆ RAZGOVARA SA PUTNICIMA: Predsednik na prvom letu za Mostar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)